Zemné vruty pre ploty – rýchle a moderné riešenie inštalácie plotu bez betónovania

Chystáte sa stavať nový plot? Okrem výberu pletiva či plotových panelov je dôležité venovať pozornosť aj základom. Práve nosná konštrukcia plota zabezpečuje jeho pevnosť, dlhú životnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom.

Inštalácia plotu však nemusí byť žiadna veda. Moderná doba prináša inovatívne riešenia, vďaka ktorým je vybudovanie odolnej nosnej konštrukcie plota rýchle, lacné a jednoduché. Pýtate sa, ako na to? Spoznajte zemné vruty, ktoré vám výrazne uľahčia prácu!

Jednoduchá montáž, ktorú zvládne každý

Ako už napovedá ich názov, zemné vruty sa zavŕtajú do zeme a slúžia ako pevný základ pre oporné stĺpy plota. Vyrobené sú z kovových zliatin, ktoré zabezpečujú vysokú pevnosť a odolnosť. Vruty tak neposlúžia len ako dočasné riešenie v prípade jednoduchých plotov, ale sú vhodné aj na trvalú montáž plotových systémov.

 

O ich trvácnosť nemusíte mať žiadne obavy. Neraz sa využívajú aj na kotvenie drevených stavieb či iných veľkých konštrukcií.

Nielen montáž, ale aj demontáž! Keďže pri inštalácii zemných vrutov sa nevyužíva betón, plot viete jednoducho kompletne demontovať bez nutných stavebných úprav.

Bez potreby betónovania

Betónovanie zbytočne komplikuje a predlžuje výstavbu plota. Vďaka zemným vrutom je však možné inštalovať plot bez toho, aby ste použili čo i len kvapku betónu. Vyhnete sa tak aj komplikovanejším výkopovým prácam a prípravám základov.

S čím všetkým treba počítať?

Zemný vrut zavŕtate do zeme, čím vytvoríte základ pre plot. Ďalej sa však nezaobídete bez ďalších komponentov. Podstatné sú najmä nadstavce a skrutky, prostredníctvom ktorých zabezpečíte pevné spojenie oporného stĺpika plota s vrutom.

Pri inštalácii vrutov je dôležité myslieť aj na presnosť. Centrovacia sada zabezpečí, že konštrukcia plota bude správne vycentrovaná, bez výrazných odchýlok.

Pokiaľ máte radi cenovo dostupné riešenia, ktoré sú zároveň spoľahlivé a odolné, zemné vruty pre ploty rozhodne stoja za zváženie. Ak máte aspoň priemerné manuálne zručnosti, montáž plota vďaka nim zvládnete aj sami. Stačí mať potrebné komponenty, ktoré zoženiete v našej ponuke. Ak si na svojpomocnú výstavbu plota netrúfate, sme tu pre vás – naši vyškolení pracovníci vám nový plot inštalujú v ktorejkoľvek časti Slovenska. Stačí nás kontaktovať!