Hliníkové ploty – ploty na celý život!

Ani vás už nebaví neustále sa starať o to, aby bol váš plot v dokonalom stave? Korózia, diery od škodcov, hniloba, strata farby, to všetko sú veci, s ktorými sa stretnete pri starších plotoch a bránach. Vďaka modernému hliníku sa však takýmto problémom dokážete jednoducho vyhnúť!

Hliníkové ploty a odolnosť voči poveternostným vplyvom

Hlavnou výhodou hliníka je jeho prirodzená odolnosť voči korózii. Kvalitné hliníkové ploty, ktoré nájdete aj v našej ponuke, sú naviac dodatočne povrchovo ošetrené. Sú tak špičkovo chránené pred dažďom, snehom, krúpami, vysokými teplotami či chemikáliami. Čo to znamená pre vás, ako majiteľa takéhoto plotu?

 hliníkový plot

Jednoducho, nemáte žiadne starosti. Nemusíte každý druhý rok obrusovať hrdzu a plot nanovo natierať. Nehrozí, že povrch sa vplyvom poveternostných podmienok poškodí a stratí svoju pôvodnú farbu. Hliníkové ploty vám vydržia celý život bez toho, aby ste im museli venovať pravidelnú pozornosť.

Nízka hmotnosť a jej benefit

Hliníkové ploty a brány sa vyznačujú nízkou hmotnosťou. To znamená, že ich inštalácia a preprava je jednoduchšia ako v prípade starých ťažkých oceľových plotov. Prvky kotevného systému a nosné stĺpiky nemusia niesť takú veľkú záťaž, čo eliminuje riziko deformácií v budúcnosti.

Vysoká pevnosť hliníkových plotov

Hoci hliník je ľahký, zároveň je veľmi pevný. Hliníkové brány a ploty preto nemajú tendenciu krútiť sa. Aj z tohto dôvodu sú v dnešnej dobe tak veľmi obľúbené. Benefitom je taktiež nízka teplotná rozťažnosť. Vďaka nej nedochádza k veľkým rozmerovým odchýlkam pri zmene teploty a plot nenamáha nosnú konštrukciu.

hliníkový plot

Široká ponuka dizajnov a farieb

Keď si už vyberáte kvalitný hliníkový plot na celý život, zrejme chcete, aby dokonale ladil s fasádou vašej nehnuteľnosti. A to nielen po stránke farby, ale aj dizajnu. V tomto smere si máte z čoho vyberať. Hliníkové ploty sa vyrábajú v rôznych dizajnoch a môžu byť vyhotovené v ktorejkoľvek farbe spektra. Váš hliníkový plot vám tak bude robiť radosť pri každom pohľade naň.

Pokiaľ hliníkové ploty či brány oslovili aj vás a chceli by ste ich využiť na oplotenie vašej nehnuteľnosti, stačí nás kontaktovať. Radi vám poradíme optimálne riešenie pre vaše konkrétne využitie a vypracujeme cenovú ponuku na mieru.